Selecteer een pagina

9Het groeien van je innerlijke kracht

Van je kwetsbaarheid een kracht maken zorgt voor meer vertrouwen in jezelf en het leven. 

Merk jij in je leven dat problemen vaak een zelfde strekking hebben en zich herhalen als een vicieuze cirkel? Wil jij dat herhalend patroon gaan doorbreken en anders in het leven komen te staan? Je krijgt meer zicht op je blokkades en je kwaliteiten. We gaan werken met een gekozen doel en/of verlangen waar jij naar toe wilt groeien en daar daadwerkelijk stappen in zetten.

Tijdens dit traject ontdek je de rode draad in je leven. Je gedrag waar jij jezelf op bekritiseert en last van hebt en maar niet kunt veranderen met je cognitie omdat het wordt aangestuurd vanuit het onbewuste. Door hier meer bewustzijn op te krijgen veranderen jouw stresssymptomen en je gedrag. Maar vooral ontwikkel je meer innerlijke kracht. De basis van dit traject gaat uit van de dynamiek die speelt tussen jouw verstand en je gevoel. Een dynamiek die je terug kunt zien in het contact met jezelf en de ander. Het zichtbaar worden van deze dynamiek verandert het contact met jezelf en uiteindelijk met je relaties.

Je verkrijgt meer innerlijke kracht door werkelijk naar jezelf te kijken naar datgene wat zich van binnen afspeelt. Die inzichten die je opdoet leiden tot zelfacceptatie. Je gaat de verantwoording voor jezelf nemen en zoekt minder de bevestiging van buitenaf. Wil jij die strijd met jezelf, met je gevoel, veranderen in de acceptatie van jezelf dan biedt dit traject jou de kansen om weer het vertrouwen in jezelf en het leven te gaan ervaren. Je levenslust zal toenemen en je gaat steeds meer genieten van wat het leven jou te bieden heeft. Je gaat stappen zetten in een zelfgekozen richting waardoor YOUR WAY uiteindelijk MY WAY gaat worden.

 

Reactie van een cliënt:
Ik heb een leven voor de therapie bij Marie-José en erna.

 

Dit traject is niet geschikt voor mensen die niet oprecht hun zelfreflectie willen inzetten en de verantwoordelijkheid willen nemen voor zichzelf en je kwetsbaarheid. Na afloop van dit traject heb jij je innerlijk sterk genoeg ontwikkeld om een dieper liggende trauma te gaan verwerken en te integreren.

In het boek Hoog Sensitieve Personen, hoe blijf je overeind als de wereld je overweldigt van Elaine N. Aron geeft zij een aanbeveling om de Jungiaanse Analyse als psychotherapie te volgen voor mensen met een hooggevoeligheid. Deze therapievorm werkt met het onbewuste en heeft een spirituele dimensie. Het onbewuste geeft veel inzicht en geeft je de mogelijkheid om je ergens naar toe te leiden. Dit kun jij gaan ervaren als er gewerkt wordt met jouw dromen. 

Tijdens dit traject wordt er gewerkt vanuit de Jungiaans Analytische Therapie gecombineerd met de kernkwaliteiten, focussen, imaginatie en individuele familieopstellingen. Het geeft mij energie en ik geniet ervan als ik iemand kan ondersteunen in het vinden van zijn innerlijke kracht en leert omgaan met zijn kwetsbaarheid omdat ik zelf dit proces ook heb doorlopen.

Je gaat stappen zetten in een zelfgekozen richting waardoor YOUR WAY uiteindelijk MY WAY gaat worden. Voorafgaand aan dit traject is het niet te bepalen hoeveel consulten jij precies nodig hebt. Dit hangt af van de stappen die je kunt zetten en jouw persoonlijke behoefte. In de loop van het traject overleggen we samen of jij een vervolg nodig hebt en hoe dat er uit gaat zien. 

Een trajectprijs kost € 95,- voor een consult van 1 uur en 15 minuten. De consulten en het traject worden gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar afhankelijk van je aanvullende polis.

Ben je geïnteresseerd neem dan vrijblijvend contact op en bel naar 06-21716811 of mail naar info@marie-joseyourway.nl

Hartelijke groet,
Marie-José

Wil je graag een afspraak maken of bespreken wat ik voor je kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op.