Selecteer een pagina

Vanuit innerlijke kracht naar de diepere pijn in jezelf, een proces naar innerlijke vrede en vrijheid.

De weg van innerlijke criticus naar Zelfcompassie!

 

Moedig je innerlijke pijn verwerken zorgt ervoor dat je evenwichtiger in het leven komt te staan.

Heb jij het eerste traject gevolgd en besef je dat alleen bewustwording geen echte verandering teweegbrengt. Deze zelfinzichten en de innerlijke kracht die jij hebt opgebouwd in het eerste traject is het fundament waarop jij oud zeer kunt gaan verwerken. Deze innerlijke kracht is de basis dat je dit traject ook aankan! De verwerking van je oud zeer en de integratie daarvan zorgen voor constructieve veranderingen en leiden tot wie jij werkelijk bent. Heb jij gemerkt dat de strijd met je gevoel, het ontkennen of onderdrukken van je gevoel met het verstand je niet veel verder heeft gebracht? Alleen praten over je traumatische ervaringen in je jeugd of kinderjaren heeft tot nu toe niet voldoende geholpen ondanks dat jij al veel hebt gedaan door aan je zelf te werken.

 

Je eigen belevingen toestaan zonder oordeel geeft kracht en vertrouwen.

 

Trauma’s bezorgen een innerlijk gevoel van pijn, die weer een splitsing maakt tussen lichaam en geest. Opnieuw leren contact te maken met je lichaamsbelevingen en het doorleven van je gevoelens zorgt voor heling. Als je wegblijft bij je innerlijke pijn vergroot je dit door een oordeel bij een ander te leggen waardoor het probleem uiteindelijk tegen je gaat werken. Dat wat de ander in jou triggert heeft aansluiting op jouw innerlijke pijn. Je trekt het als het ware aan omdat je van nature wilt groeien en dat is ook mogelijk vanuit die pijn. Je gaat je kwetsbaar deel omarmen omdat dit deel je aanspoort om te worden wie jij in wezen bent.

Dit traject vraagt dus van jou om werkelijk oprecht naar je eigen innerlijke pijn te gaan en deze te omarmen als iets wat jou toebehoort. Want in de kern van jouw probleem ligt een mooi deel verborgen dat weer geïntegreerd kan worden. Het gaat om de verdrongen delen die weer worden opgenomen in het bewustzijn. Hoe meer verdrongen delen je integreert hoe meer jij een prachtig zelfbeeld ontwikkelt. Je krijgt een rustiger en gemakkelijker leven. Je gaat jezelf zien als een liefdevol mens dat zeer de moeite waard is.

Vind jij het spannend om echt naar jezelf te gaan kijken en de verandering met jezelf aan te gaan? Uit ervaring kan ik je vertellen dat het voelen in het lichaam kracht geeft, je minder eenzaamheid en leegte ervaart. Je staat beter in contact met jezelf, je innerlijk kind en je lichaamsbelevingen. Door bij je gevoel te blijven, blijf je dicht bij jezelf en groei je in zelfvertrouwen. Verbinding maken met het kwetsbare deel in jezelf en dit transformeren, daar wordt je echt energieker van. Weggaan bij je beleving en gevoel zorgt voor depressieve gevoelens. Waarde geven aan datgene wat je voelt geeft zelfacceptatie. Door angst ontstaat afsluiting van je gevoel en vlucht je voor je gevoel. Dat zorgt ervoor dat je passief wordt en niet tot actie kan komen. Het is goed om je eigen belevingen toe te staan zonder oordeel en waarde te geven aan je gevoel. Acceptatie van je gevoel zorgt voor zachtheid in contact met jezelf. Je wordt begripvol naar jezelf toe.

 

De innerlijke beoordelaar eruit en zelf gaan bepalen.

Herken jij het gevoel anders te zijn en er niet bij te horen waardoor jij je best gaat doen? Het accepteren van je anders zijn en de behoefte om regelmatig alleen te willen zijn zorgt voor oplossingen en creativiteit. Je eigen weg of manier van leven zelf gaan bepalen en niet meer in het belang van de ander. Als jij er van jezelf mag zijn en jezelf begrijpt maakt het niet uit welk oordeel ze over jou hebben.

Wil jij graag alles zo goed mogelijk doen? Perfect willen zijn werkt verlammend. Je zet jezelf daarmee op slot met het gevoel gevangen te zijn in een bepaald stramien. Fouten maken mag, nee dat moet zelfs want van fouten kun je leren. De eisen die je aan jezelf stelt loslaten, dat geeft ontspanning. Als jij jezelf gaat bekritiseren en aan jezelf gaat twijfelen kom je tot niets. Leren om nee te zeggen, maar vooral je ook houden aan de afspraken die je met jezelf maakt om juist die rust nodig te hebben waardoor jij goed voor jezelf gaat zorgen.

Voel jij je vaak onzeker over wie je bent of worstel je met zelfacceptatie en het zichtbaar worden? Dat geeft je veel verdriet en boosheid omdat het je steeds maar niet wil lukken. Je vraagt je af waar raakt dit aan? Je merkt dat anderen je op afstand houden en je voelt je afgewezen om wie je bent. Zelfacceptatie en jezelf niet meer afwijzen brengen jou in je kracht om zichtbaar te worden en je eigen weg te gaan volgen. Zelfonderzoek en bewust worden waar dit thema aan raakt zal je bevrijden van de angst voor afwijzing en jouw belemmerende overtuigingen die je hebt over jezelf. Je gaat je vrijer voelen, ervaart meer eigenwaarde en het geeft je veel meer vreugde in het leven.

Bij voldoende zelfkennis en zelfacceptatie doet het er niet meer toe welk oordeel een ander heeft. De ander hoeft je niet meer te begrijpen om dat jij jezelf goed begrijpt. Maar vooral zal jij jezelf niet meer afwijzen! Zelfacceptatie geeft mildheid, het gaat stromen en je wordt blij omdat jij de strijd in jezelf hebt losgelaten. Vertrouwen op jezelf geeft echt contact en innerlijke vrijheid. Je gaat meer denken vanuit je hart!

 

Reactie van een cliënt:
“Ik heb al zoveel gedaan op het gebied van therapieën
maar nu gebeurt er echt iets”.

 

Het gaat hier om een proces waarin je bereid bent om in de diepte naar jezelf te gaan kijken en je gevoelens te doorleven. Na dit traject voel jij je letterlijk en figuurlijk als herboren. Het geeft meer heelheid en het voelt als meer compleet zijn omdat verdrongen delen weer in het bewustzijn worden geïntegreerd. Het geeft je uiteindelijk een gevoel van innerlijke vrijheid.

In het boek Hoog Sensitieve Personen, hoe blijf je overeind als de wereld je overweldigt van Elaine N. Aron geeft zij een aanbeveling om de Jungiaanse Analyse als psychotherapie te volgen voor mensen met een hooggevoeligheid. Deze therapievorm werkt met het onbewuste en heeft een spirituele dimensie. Het onbewuste geeft veel inzicht en geeft je de mogelijkheid om je ergens naar toe te leiden. Dit kun jij gaan ervaren als er gewerkt wordt met jouw dromen.

Tijdens dit traject wordt er gewerkt vanuit de Jungiaans Analytische Therapie gecombineerd met focussen, imaginatie, hypnotherapie en individuele familieopstellingen. Zelf heb ik dit traject doorlopen tijdens de leeranalyse vanuit de opleiding omdat Carl Gustav Jung onderschrijft dat je eerst je eigen zielenroerselen dient te kennen voordat je een ander werkelijke goed kunt begeleiden. Deze leeranalyse is het mooiste cadeautje wat ik mezelf ooit heb gegeven en dat gun ik iedereen. YOUR WAY wordt werkelijk MY WAY.

In het begin van dit proces wordt er een persoonlijk doel samengesteld, het doel dat jij wilt bereiken. Dat maakt dat het niet precies is in te schatten hoeveel consulten je nodig hebt om jouw doel te kunnen behalen. Samen bepalen we wat er eventueel nog extra aan consulten nodig is. 

Een trajectprijs kost € 95,- voor een consult van 1 uur en 15 minuten. De consulten en het traject worden gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar afhankelijk van je aanvullende polis.

 

Ben je geïnteresseerd neem dan vrijblijvend contact op en bel naar 06-21716811 of mail naar info@marie-joseyourway.nl

Hartelijke groet,
Marie-José

Wil je graag een afspraak maken of bespreken wat ik voor je kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op.