Selecteer een pagina

\Van worstelend HSP’er tot acceptatie van je hooggevoeligheid

Leren omgaan met hooggevoeligheid met behulp van de zeven chakra’s waardoor jij meer balans in het leven gaat ervaren.

Tijdens dit traject leer je omgaan met je hooggevoeligheid aan de hand van de zeven chakra’s. Wil jij goed leren aarden, centreren en je fijn voelen in je eigen energieveld dan is dit traject jou op het lijf geschreven. Je leert omgaan met de polariteiten van de chakra’s waardoor je beter in balans komt.

Herken jij een voortdurende onrust in jezelf, emoties die zich snel afwisselen of je stemming die zomaar omslaat? Onbewust neem je emoties en/of gedachten over van een ander waardoor je van jezelf verwijderd raakt. Je vraagt je af wie ben ik nou? Wat zijn nu mijn eigen behoeften? Je voelt je onrustig, zit niet lekker in je vel, ervaart weinig voldoening, hebt het gevoel dat het anders kan en wil daar in gaan investeren. De situatie is niet meer houdbaar, ‘het moet anders, er moet iets veranderen’. Je gaat leren jezelf beter af te sluiten van emoties van anderen, goed te aarden en centreren waardoor jij je weer rustiger gaat voelen. Het lichaam kan zich weer gaan ontspannen waardoor je werkelijk aan je zelf kan gaan werken en dichter bij jezelf komt. Dan kan je pas echt luisteren naar je eigen gevoel en van binnenuit keuzes maken. Je blijft trouw aan je gevoel en de keuzes die je maakt. Het contact met je gevoel wordt hersteld.

Ervaar jij in de morgen bij het opstaan het gevoel dat je niet vooruit komt, je moe en totaal op bent? Je ziet als een berg tegen de dag op die komen gaat. Hoe kom je die weer door want je bent doodop. Als de dag voorbij is heb je het gevoel dat je niet veel gedaan hebt en je eigenwaarde daalt daardoor naar een nulpunt. Wat heb jij de dag of dagen daarvoor gedaan of waar ben je geweest wat jou zo heeft uitgeput? Je energie leren beheren maakt je minder vermoeid. Je gaat beter luisteren naar je lichaam en beseffen wat jou zo heeft uitgeput. Je begrijpt beter wanneer je over je eigen grenzen bent gegaan. Je ontdekt waar jouw persoonlijke behoeften liggen en daarop af te stemmen en mee om te gaan.

Toen ik op mijn 33ste levensjaar ontdekte dat ik hooggevoelig was ging er een complete nieuwe wereld voor me open. Ik kwam in contact met Hetty van Eijk-Bonte en volgde de door haar ontwikkelde chakracursus. Zij wil graag het stokje doorgeven en dat ga ik met liefde en plezier doen omdat ik op deze manier heb leren omgaan met mijn hooggevoeligheid. Als geen ander weet ik hoe moeilijk en belastend het kan zijn om met energieën te leren omgaan. Ik leerde mezelf beter kennen, werd minder vermoeid en maak keuzes die bij mij als persoon beter aansluiten.

Het is zo behulpzaam om de juiste handvatten te krijgen zodat je op een constructieve en aardse wijze leert om te gaan met je hooggevoeligheid. De chakra’s laten zien waar jouw blokkades zitten en de daar bijhorende reacties als ze niet in balans zijn. Er worden oplossingen aangereikt om de balans weer te herstellen in je leven.

 

In dit traject lopen we de chakra’s door van beneden naar boven, het bevat een stukje theorie gecombineerd met een lichaamsgerichte oefening en visualisatieoefening. Juist de onderste chakra’s zijn heel belangrijk zoals de basischakra om goed te aarden waardoor je meer basiszekerheid krijgt en de buikchakra voor de verbondenheid met het leven. De zonnevlecht staat voor emotie en kracht, het hartchakra voor het afstemmen en het gevoel. De keelchakra brengt je in de vormgeving en zelfrealisatie en het zesde chakra staat voor je identiteit en het evenwicht. De kruinchakra voor creativiteit en harmonie.

Ben jij echt bereid om te beseffen wat energieën met je doen? 

Dan ontmoet ik je graag in de praktijk van YOUR WAY.

 

Carl Gustav Jung schrijft over de ziel:
“het leven is een energetisch proces”

 

Marie-José begeleidt HSP’ers die worstelen met relaties waarin ze zichzelf verliezen. Ze leert hen dichter bij zichzelf te blijven zodat ze betere keuzes vanuit hun hart maken waardoor ze positiever en energieker in het leven komen te staan.

Hartelijke groet,
Marie-José

 

Wil je graag een afspraak maken of bespreken wat ik voor je kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op.